Tehotreeni

Tehotreeni

Tehotreeni-tunnit ovat kohtuullisen raskaita ryhmäliikuntatunteja, jotka kehittävät monipuolisesti kuntoa ja vahvistavat kehoa. Tunnit sopivat aktiiviliikkujille ja jonkin verran treenanneille, jotka nauttivat vauhdikkaasta menosta ja itsensä haastamisesta. Tehotreeniin kuuluu mm. kahvakuulatunnit, HIIT-treenit ja tabata, sekä kiertoharjoittelut. 

HIIT – High Intensity Interval Training – on nimensä mukaan kovatehoista intervalliharjoittelua, jonka tavoitteena on parantaa kestävyyskuntoa ja tehostaa rasvanpolttoa. HIIT-treeni koostuu lyhyistä mutta rankoista työosiosta ja aktiivisísta palautusjaksoista, ja sen edut perustuvat juuri treenitehon vaihteluun. 

Kiertoharjoittelu-tunnilla eli kiertoharjoittelussa treenataan porukassa niin, että yhtä liikettä tehdään tietty aika, ja sen jälkeen siirrytään seuraavaan treenipisteeseen. Kiertoharjoittelussa voi olla mukana sekä kestävyyttä että lihaskuntoa kohentavia liikkeitä joko erilaisilla välineillä tai pelkällä oman kehon painolla. Liikkeitä on helppo muokata itselleen sopiviksi, ja niinpä kiertoharjoittelu sopii hyvin ihan kaikille.

Tabata-tunti on eräänlainen versio HIIT-treenistä, jossa harjoitus itsessään on erittäin lyhyt, mutta erittäin intensiivinen ja tehokas. Yhden tabata-liikkeen pituus on 30 sekuntia, jossa 20 sekuntia tehdään harjoitusta ja 10 sekuntia levätään. Tätä toistetaan esimerkiksi 4 minuutin ajan. Tabata-treenin ajatuksena on, että treenin pituus ei ole tärkeintä, vaan se, että keho väsyy tehokkaasti ja saat hyvän haasteen tiiviissä ajassa. Tabataa tehdään sekä kehonpainolla ja joskus painojen kanssa. 

Kahvakuula on monipuolinen ja tehokas harjoitusmuoto, joka parantaa lihaskuntoa, kehonhallintaa sekä sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Hyvässä ohjauksessa teet kahvakuulaliikkeet oikein ja kohennat kuntoasi turvallisesti. 

Tunti sopii erinomaisesti myös miehille, tervetuloa mukaan.

Ota mukaan jumppamatto, juomapullo, kengät ja joustavat vaatteet.

Ajankohta: torstai klo 18-19

Ohjaaja: Karoliina Pohjola