Seuran esittely

Kaipolan naisvoimistelijat ry on Jämsän Kaipolassa v. 1961 perustettu voimistelu- ja liikuntaseura. 
Juuri olemme siis viettäneet 60-vuotisjuhlia, ja mikäpä olisi mukavampaa kuin jatkaa vielä toiset 60 vuotta eteenpäin!
Sivua alas jatkaessasi löydät pienen historiikin, joka on kirjoitettu muutama vuosi sitten.


Seuran visio: 

KAIPOLASSA HALUTAAN LIIKKUA JA TOIMIA SEURASSAMME

Seuran tavoitteena on järjestää ohjattua voimisteluliikuntaa eri ikäisille, vauvasta vaariin ja edistää siten ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.


Ohjaajatilanteen mukaan ryhmät vaihtelevat kausittain. Periaatteella: jokaiselle ikäryhmälle jotakin!


Tervetuloa mukaan iloiseen ja kannustavaan yhteisöön!


Tuntisisällöt on yleensä tarkoitettu kaiken tasoisille ja kuntoisille liikkujille, jumpparyhmien kuvauksista löytyy lisätietoa minkälaisista tunneista on kyse. Ja muistutamme, että miehet ovat myös tervetulleita tunneille!

Mikäli pohdit puuttuvan jumppamaton tai käsipainojen tilannetta, niin meiltä saa myös tunneille lainaksi välineitä. 

Toimintavuosi 2023-2024


Syyskausi 4.9 – 10.12.2023

Syysloma 16.10–22.10.2023 eli viikko 42, ei jumppia 


Kevätkausi  8.1. – 12.5.2024

Hiihtoloma 26.2 – 3.3.2024 eli viikko 9, ei jumppia

Pääsiäinen 29.3-1.4.2024, ei jumppia

Vappu 30.4 – 1.5.2024, ei jumppia

Helatorstaina 9.5.2024 ei jumppia

- Kaikki tunnit pidetään Kaipolan koulun liikuntasalissa.

- Osoite Kaipolan koulutie 3, 42220 Kaipola

Kaipolan Naisvoimistelijat täytti 60 vuotta 15.8.2021

Tänään juhlistimme aktiivisen seuramme 60-vuotista toimintavuotta, alla pieni historiikki seurastamme ja muutama kuvakin!

(Julkaistu 15.8.2021 Facebook-sivuillamme)

Kaipolan Naisvoimistelijat perustettiin huhtikuussa 1961 vireän tehdaskylän naisten liikuttajaksi. Toiminta oli heti alusta asti vilkasta ja yhteisöllistä. Talvisin naisille ja lapsille järjestettiin jumpat tehtaan liikuntasalissa sekä hiihdettiin. Kesällä pelattiin pesä- ja lentopalloa ja pidettiin saunailtoja. Seitsenkymmenluvulla toiminnat siirtyivat uutukaiseen koulun liikuntasaliin. Myös Pitkäjärven kuntotalolla pidettiin osa ryhmistä. Perustoiminnan ohella on yhteistyötä tehty ympäröivien yhteisöjen kanssa aina Yhtyneitten pikkujouluista UPM:n liikuntatapahtumiin ja JämSessioniin saakka. Vuosikymmeninä osallistuttiin paikkakunnalla monenmoisiin tapahtumiin. 1984 naisvoimistelijat olivat liukumassa ME-liukua laskiaistapahtumassa, Jämsänjoen soutuun osallistuttiin useita kertoja. Vuosina 1991-1993 naisvoimistelijat järjestivät suositun Alman Yöjuoksu -tapahtuman.

Toimintaa rahoitettiin varoja keräämällä myymällä makeisia, esiintymällä pikkujouluissa, järjestämällä myyjäisiä sekä kahviotoiminnalla. Nykyisin toiminnan rahoitus perustuu jäsenmaksuihin, joilla katetaan kulut ohjaajapalkkioista salivuokriin ja välinehankintoihin. Jäsenmaksut on pyritty pitämään maltillisina keskittämällä toimintakausi aktiiviseen osallistumisaikaan, keväällä pihatyöt houkuttavat jäämään jumpista ja kesällä lomamatkat sekä mökillä vietetty aika vähentää innokkuutta osallistua jumppiin.

Vireän pikkuseuran toiminta on yhäkin vilkasta ja monipuolista. Jäsenmäärä on toimintavuosien aikana pysynyt 100 jäsenen molemmin puolin, jäsenistä puolet on lapsia ja puolet aikuisia. Voimisteluliiton jäsenseurana seura on osallistunut mm. suurkisoihin sekä kansainvälisiin Gymnaestrada tapahtumiin. Voimisteluliitolla on tänä vuonna 125-vuotisjuhlavuosi.

Kaipolan naisvoimistelijoiden puheenjohtajina ovat toimineet Hilkka Alhava (1961 - 69), Satu Pöyhönen (1970 - 77), Lea Sara-aho (1978 - 90, 1992), Susanne Vanhanen (nyk. Salokorpi, 1991), Ulla Sara-aho (1993 - 96), Merita Lehto (nyk. Mäkelä, 1997), Helinä Penttinen (1998 - 2000),Tiina Mäki (2001- 2017) ja Riitta Pasanen (2018-2021).

Kunniapuheenjohtajiksi on valittu Satu Pöyhönen sekä Lea Sara-aho.

1980-1990 luvuilla jumppia pidettiin parhaimmillaan 16 eri ryhmässä. Yhteisöllisyyttä hoidettiin tekemällä retkiä teattereihin ja uimahalliin. 2000-luvulla kantririvitanssiryhmä on esiintynyt monissa tapahtumissa. Seuralle on myönnetty Nuori Suomi -stipendit kahdesti ja toiminta pyörii edelleen perusjumppien voimin: Muksujumppaa ja Play4Fun sekä pojille että tytöille, aikuisille kuntojumppaa, kehonhuoltoa, tehotreeniä, joogaa sekä seniorijumppaa.

Syksyllä 2020 aloitettiin seniorijumppa -ryhmä, joka on matalankynnyksen liikuntatoimintaa. Tunnilla keskitytään tasapainon, lihaskunnon ja liikkuvuuden parantamiseen. Tunnille on mahdollista osallistua myös istuen, joten se mahdollistaa myös pyörätuolilla osallistumisen. Ryhmän on koettu olevan kohtaamis- ja verkostoitumispaikka, tunnin alussa vaihdetaan kuulumiset. Osallistujien toiveesta ryhmä kokoontuu iltapäivällä ennen iltaryhmiä. Ohjaajana toimii Anne Kotilainen, joka on taustaltaan lähihoitaja ja toiminut aikuisten jumpparyhmien ohjaajan Kaipolassa muutaman vuoden ajan. Anne soittaa tunnilla ryhmän toivemusiikkia.

Outi Parikka ohjasi Kaipolan Naisvoimistelijoille hatha-joogaa vuosina 2012-2021. Hän on Suomen Joogaliiton kouluttama joogaopettaja. Syksyllä 2021 joogan ohjaajina toimivat Harry Uosukainen, Aira Putkonenja Aija Ekman vuoro kuukausittain.

Jooga on itsehoito- ja itsekasvatusmenetelmä, mutta sen voi myös ottaa pelkästään kuntoliikuntana. Joogan asana-harjoituksen jälkeen keho on notkea, liikkuva ja elpynyt. Sen lisäksi jooga auttaa vapauttamaan kehoa ja mieltä jännityksistä, kartuttaa hetkessä elämisen taitoa ja keskittymiskykyä, opettaa kokemaan tyynen hiljaisuuden sekä lisää hyväksyvää kehotietoisuutta.

Jooga on hyvin henkilökohtainen kokemus, jossa keho ja mieli tasapainottuvat ja eheytyvät. Mitään mallikokemusta ei ole olemassa kuin ei myöskään mitään täsmätekniikkaa. Nykyään on hyvin monentyyppisiä asana-harjoituksen suuntauksia tarjolla. Hatha-jooga on menetelmistä lempein, mutta silti lujaa itsekuria kasvattava kokemus. Sitä voivat harjoittaa kaikenikäiset ja -kuntoiset ihmiset. Se sopii kenelle tahansa omasta terveydestään, hyvinvoinnistaan ja henkisestä kasvustaan kiinnostuneelle.

Koronapandemian rajoitukset ovat vaikuttaneet myös voimisteluseurojen toimintaan. Kevään 2021 aikuisten ryhmät olivat tauolla, mutta nyt pyrimme käynnistämään kauden. Kaipolassa liikuntasali on tilava ja turvavälejä on pystytty hyvin noudattamaan, käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja välineiden puhdistamiseen.

Seuran toimintaan ovat uudet jäsenet tervetulleita. Jäseniltä kuultuja kommentteja lainaten ”Tänne voit tulla sellaisena kuin olet, eikä tartte olla laittautunut!”

Kaipolan naisvoimistelijat ry

Yhdistysrekisteritunnus
Y-tunnus 0689284-7